Zijden Riem - Cotton Flower - dit product heeft een verhaal te vertellen ...

In de afgelopen winter, toen we op werkreis waren, begonnen we met het ontwerpen van de nieuwe Spring Cotton Collectie in India een mooi project met een klein gezin en een groene visie .

Mooie gerecyclede boeken waren het resultaat, als je meer wilt lezen, zie de link:

https://tantilly-shop.com/blogs/colorful-world-by-tantilly/the-change-is-here-we-love-the-earth
Het inspireerde ons alleen maar meer!Op een van de dagen ontmoette ik Mojit, een hele vriendelijke Indiase man met een mooie glimlach, die op een riksha rijdt.Een riksha is een kleine auto die in India als taxi wordt gebruikt.Ik begon met hem te praten en na een leuk gesprek stelde ik hem wat vragen over castes in India.Castes is een manier in India om mensen te verdelen over verschillende statussen.Het hangt af van de vaste waarin je je bevindt, die beslissen waar je woont, werkt, met wie je gaat trouwen, je status ... alles ... klinkt gek?Ik denk dat ook, het concept dat je geboren bent en zult sterven met je caste-niveau en leeft volgens alle regels van je caste, en er is geen mogelijkheid om daar iets aan te veranderen, dus geen dromen of veranderingen in je leven? Iets klinkt verkeerd voor mij ...Om je een goed voorbeeld te geven .. als je vader een chai-maker op straat is (chai is de belangrijkste Indiase kruidenthee), zul je exact hetzelfde beroep uitoefenen en je leven zal worden als dat van je vader. Hetzelfde geld voor de rest van het gezin.Als het om een vrouw gaat, is haar huwelijk waarschijnlijk geregeld met iemand uit een vergelijkbare caste en kan de vrouw bijvoorbeeld de man / haar zoon helpen in de kleine chai-winkel.Het verblijf van de arme familie is daardoor zeer beperkt.En zelfs als je probeert om andere richtingen en wegen in je leven te creëren, zul je veel blokken vinden van iedereen die leeft volgens de caste-regels en die van de samenleving.Het is niet gemakkelijk om te proberen je levensrichting te veranderen?Ik vond dat idee helemaal niet leuk!EN NU Terug naar Mojit de riksha-chauffeur.Na een lange conversie en het horen van nieuwe informatie over casten in India, kwam ik erachter dat Mojit afkomstig is van de caste van schoonmakers en al zijn caste-families vertrekken op dezelfde plek, zoals een klein dorp, allemaal schoonmakers, en dat de meeste nederzettingen die je kunt vinden ook worden gedeeld door de caste.
Als je in zijn plaats staat, wat je ook gaat proberen, is de enige baan die jij en alle leden van je caste-familie kunnen vinden, schoonmaken .. het is gek, je moet gewoon zeggen dat je uit dat specifieke dorp komt, en automatische mensen weten wat je caste-beroep is.

Mojit deed bijna iets onmogelijks. Hij werkte zo hard dat het hem lukte een riksha te kopen en een beetje op te klimmen in zijn status.

Hij inspireerde me!

Enkele vrienden vergezelden mii bij een kort bezoek aan het dorp.Bedenk dat schoonmaken bijna het enige werk is dat ze kunnen doen en de man is de eerste in het gezin die gaat werken.Het was niet leuk om erachter te komen dat een deel van het gezinhet huis niet eens kan verlaten. Vanwege ouderdom of ziektebeperkingen en meer redenen.Als man wordt van je verwacht de kostenwinnaar te zijn en verantwoordelijk te zijn voor de zorg voor je gezin.Ik voelde me echt bij al deze mensen.En als vrouw zelf, zelfs als je je gezin wilt steunen, is het niet normaal als een gehuwde vrouw om buitenshuis te werken.Dit is een mannenjob.Je kunt je werk in huis doen, maar soms is het niet genoeg.Groepen vrouwen die niet thuis kunnen werken, omdat ze mannelijke leden hebben. Vanwege de regels van de samenleving, door ouderdom, door ziekte of handicap.SAB KUCH MILEGA !!In het Hindi betekent het: alles is mogelijk!Toen ik de dames in het dorp vroeg wat hen blij zou maken, kreeg ik niet zoveel antwoorden.Toen vroeg ik hen of ze graag wat borduurkunst wilden leren, ik zal de gezichten van de vrouw nooit vergeten :))

Het was puur geluk !!


Een van mijn hele oude vrienden is een professionele naaier. Hij was heel erg verrast door mijn verzoek aan de vrouwen in het dorp. Voor hem geven we dit werk aan de dorpsvrouw, het verandert de bestemming van hen, 'onmogelijk' zei hij !!Na een lang gesprek begon hij het verhaal door mijn ogen te zien en toen hij zag dat ik achter mijn keuze stond was hij het met me eens.We hebben een mooie visie voor Tantilly gemaakt om een kleurrijke wereld te creëren door recycling, door liefde, door groene producten, door het verspreiden van kleuren, bloemen en plezier!

Hij kwam op het punt om die geweldige vrouwen te leren een scheutje geluk en kleuren te creëren.Nu zijn ze niet meer zonder werk en ze zijn erg interessant om meer te leren !!Wat een geweldig gevoel is dat, voor beide kanten© 2016 - 2024 Tantilly retro kleurrijke jurkes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel